ONLAYN JURNALISTIKADA IJTIMOIY SO‘ROVNOMA TUSHUNCHASINING SINERGETIK TAHLILI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ijtimoiy so‘rovnomalar tarixan jurnalistlar va tadqiqotchilar uchun jamoatchilik fikrini o‘rganish, ijtimoiy tendensiyalarni o‘lchash va jamiyatga ta’sir qiluvchi turli masalalar bo‘yicha ma’lumotlarni to‘plash uchun kuchli vosita sifatida vujudga kelgan. Shuningdek, XIX asrning boshlarida paydo bo‘lgan ijtimoiy so‘rovnomalar oddiy yuzma-yuz intervyulardan, internetning kuchidan foydalanadigan murakkab onlayn metodologiyaga aylandi. Ushbu evolyutsiya aloqa texnologiyalari va ommaviy axborot vositalaridagi ma’lumotlarni o‘rganish, odatlaridagi kengroq o‘zgarishlarni tahlil qilishda qulay va keng qamrovli vosita bo‘lib xizmat qiladi.