KONNING DASTLABKI MA’LUMOTLARI ASOSIDA QAZIB OLINADIGAN NEFT MIQDORI KOEFFISIENTINI HISOBLASH ALGORITMI VA DASTURI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Abstrakt. Bu ishda neft konlarida neft qazib olishda qazib olingan zahiraga amal qilgan holda S. N. Nazarov - N. V. Sipachev modelidan foydalangan holda neftni qayta ishlash koeffitsientini hisoblash algoritmi va dasturiy mahsuli yaratildi. Algoritm va dastur S. N. Nazarov - N. V. Sipachev metodi asosida ishlab chiqilgan. Dasturda zaxiralar konning dastlabki ma’lumotlari asosida berilgan usul bilan hisoblanadi. Yaratilgan dastur haqiqiy kon ma’lumotlari asosida hisoblab chiqildi va sinovdan o‘tkazildi va o‘zaro tahlil qilindi.