FREYM KONSEPT HOSIL QILISH USULI SIFATIDA. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kognitologiya, kognitsiya, kognitiv tilshunoslik, konsept termini, freym konsept hosil qilish usuli sifatida qo‘llanilishi, uning lingvokulturemadan farqi, ifoda va mazmun plan, mental tushunchalar, milliylik bilan bog‘liq jarayonlar haqida fikr bildiriladi. Abdulla Oripov ijododa “chol” konseptining o‘rni, obrazli komponentlari haqida to‘xtanilgan.