MAQOLLARDAGI KONTEKSTUAL ANTONIMIYA (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. O‘zbek tilining emotsional kuchi, jozibasi xalqimizning maqol, matallarida o‘z aksini topgan. Maqollardagi qadriyat tushunchalari, ko‘pincha, antonim so‘zlar bilan ifodalangan. Antonimik xususiyatga ega bo‘lgan maqollardan foydalanish ularning ta’sir doirasini kengaytiradi. Ushbu maqola aynan shunday maqollar tahliliga bag‘ishlangan.