MOYLI ZIG’IR NAV VA TIZMALARINING QURG’OQCHILIKKA CHIDAMLILIGINI LABORATORIYA SHAROITIDA BAHOLASH (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi kunda global iqlim uzgarishi yani qurg‘oqchilik, hamda issiqlik sungi10 yillikda keskin kutarilishiga sabab bo’lmoqda. Ushbu maqolada nazorat ko‘chatzorida moyli zig’ir (Linum Usitatissimum L) ning 25 ta nav va namunalari laboratoriya sharoitida ko’saklash fazasida, umumiy suv, suv taqchiligi va suv saqlash qobiliyati kabi ma’lumotlar andoza nav bilan taqqoslangan holda o‘rganildi. Ushbu maqolada yuqori ko‘rsatkichga ega bo‘lgan tizmalarni tanlash ishlari keltirilgan va seleksiyaning keyingi bosqichilariga tavsiya etilgan.