7-SINF ADABIYOT DARSLARIDA ERNEST HEMIMGUEYNING "CHOL VA DENGIZ" ASARINI O‘QITISH METODIKASI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYAMazkur maqola Ernest Hemingueyning mashhur "Chol va dengiz" asarining tahlili va uning 7-sinf adabiyot darslarida o'qitilishi mavzusiga bag'ishlangan. Asarda qari baliqchi Santyagoning ulkan marlin baliqni tutish jarayonida duch kelgan sinovlari orqali insonning irodasi, matonati va tabiat bilan munosabatlari yoritilgan. Maqolada asarning syujeti va bosh g'oyalari tahlil qilinadi, shuningdek, uning o'quvchilarga qanday ta'sir ko'rsatishi mumkinligi haqida fikr yuritiladi. Pedagogik usullar va didaktik materiallar yordamida "Chol va dengiz" asarini 7-sinf adabiyot darslarida samarali o'qitish usullari tavsiya etiladi.