O’SMIR YOSHDAGI O'QUVCHILAR ORASIDA KUZATILAYOTGAN MOBIL QARAMLIKNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA Biz telefonsiz bir kunimizni ham tasavvur qila olmaymiz. Bugungi texnologiyalar shu darajaga yetdiki, mobil telefon qo’ng’iroq, инстаграм, файсбук, e-mail, Internet orqali bog’lanishning global vositasiga aylandi. Bundan tashqari telefonda: foto-video kamera, o’yinlar, dasturlar (programmalar), yon daftarcha, rejalashtiruvchi bo’lim, soat, matnli, jadvalli tahrirlar, video, MP3 pleyerlar, radio, televidiniye kabi va yana bir qator qo’shimcha funksiyalari bor. Ammo boshqa tomondan mobil telefon erkinlikni to’sib qo’yadi, har bir daqiqada sizga qo’ng’iroq qilishadi va sizning rejalaringiz tubdan o’zgaradi.