AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDA ZAMONAVIY OPERATSION TIZIMLARNING INNOVATSION TA’SIRI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Zamonaviy operatsion tizimlarning ushbu texnologiyalarning asosi sifatidagi rolini ortiqcha baholab bo‘lmaydi. Ular nafaqat apparat va dasturiy ta’minot resurslarini boshqarish uchun asos bo‘libgina qolmay, balki informatika va statistika sohasidagi innovatsion ishlanmalar uchun platforma bo‘lib ham, raqamli landshaftlar evolyutsiyasida hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Ushbu maqola zamonaviy operatsion tizimlarning axborot texnologiyalari sohasidagi keng tarqalgan ta’sirini o‘rganadi, ularning biznesga, sanoatga ta’siri va kelajakdagi innovatsiyalar salohiyatiga urg‘u beradi. U ushbu operatsion tizimlar qanday qilib bir nechta sektorlar bo‘ylab muhim funktsiyalarni osonlashtirishi, asosiy apparat operatsiyalaridan tortib murakkab hisoblash vazifalarigacha bo‘lgan hamma narsani quvvatlantirishini o‘rganadi.