MEVA-SABZAVOTCHILIK SANOATINING IQTISODIY RIVOJLANISHIGA TA’SIRI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Anotatsiya: Meva-sabzavotchilik sanoati iqtisodiyotda muhim rol o'ynaydi. Bu soha yangi ish o'rinlari yaratish, eksportni rivojlantirish, texnologik taraqqiyotni ta'minlash va aholi salomatligini yaxshilashda katta ahamiyatga ega. O'zbekistonda qishloq xo'jaligi sohasida millionlab ishchilar band bo'lib, mahsulotlar xalqaro bozorlarda yuqori talabga ega. Zamonaviy texnologiyalar hosildorlikni oshiradi, qishloq infratuzilmasi rivojlanadi va sog'lom ovqatlanish aholi salomatligini yaxshilaydi. Qayta ishlash sanoati qo'shimcha qiymat yaratib, iqtisodiy barqarorlikni ta'minlaydi. Mevasabzavotchilik sanoatini rivojlantirish mamlakat iqtisodiyotining barqaror o'sishiga yordam beradi.