GIDRAZIDLARNING BIOLOGIK FAOLLIGI FOSFORLANGAN KARBOKSILIK KISLOTALAR VA ULARNING HOSILALARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Tadqiqot natijalariga ko'ra quyidagi xulosalar chiqarish mumkin: ikki komponentli “PCl3 + aprotik dexloroalkoksillovchi agent” tizimiga uchinchi elektrofil reagent – alkilxloroform efirni kiritish orqali yangi kapah analoglarining prekursorlari bo’lgan fosforlangan chumoli kislotalarning efirlarini olishning yangi usuli ishlab chiqildi.