TIKUV MASHINALARINING IGNA MEXANIZMI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Maqolada tikuv mashinalarining igna mexanizmlarining tuzilishi, konstruksiyasi, ularning bajaradigan vazifalari to‘g‘risida ma’lumotlar keltirilgan. Igna mexanizmi odatda tikuv mashinalarida uchraydi va tikuv operatsiyalarini amalga oshirish uchun xizmat qiladi. Bu mexanizmda harakatlanayotgan qismlar orasida kuchlarni hisoblash kinematika va dinamika qonunlari asosida amalga oshiriladi.