O‘SMIRLARDAGI EMOTSIONAL ZO‘RIQISHLAR MUAMMOSINING NAZARIY ASOSLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Jahon ta’lim tizimida bugungi kunda yuqori malakali raqobatbardosh kadrlarni tayyorlash masalasiga alohida e’tibor berib kelinmoqda. Hozirgi globallashuv davrida oliy ta’lim tizimining asosiy maqsadi talabalarga yangi innovatsion muhit talablari asosida bilim berish, ulardagi o‘zini o‘zi rivojlantirishga bo‘lgan ijtimoiy-psixologik omillarni rivojlantirish va shu yo‘l bilan ulardagi irodaviy mexanizmlarni takomillashtirib borishdan iborat bo‘lib qolmoqda.