IJTIMOIY MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING ROLI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Psixoligik xizmat bu psixolog kasbiy mutaxassislik faoliyatida nisbatan yangi soha hisoblanib, mamlakatimiz fan taraqqiyotida psixologiyaga oid ilmiy tadqiqot ishlari psixologiya fanini o’qitish psixologik korreksiya va psixodiagnostika kasbi an’anviy amaliy ish shakllari bilan bir qatorda faoliyat sohasi sifatida yaqindan ajralib chiqdi. So’zsiz bu faoliyat mutaxasisdan maxsus juda chuqur bilim hamda kasbiy tayyorgarlikni talab etadi. Bu tayyorgarlikni oddiygina tashklil etish, yuqorida sanab o’tilgan bilim sohalari va malakalari bilan almashtirish mumkin emas, biroq psixolog – maslahatchi uchun mazkur bilimlarning barchasi ham juda kerakli hisoblanadi. Ushbu maqolada aynan psixologik xizmatni dolzarb muammolari haqida so’z boradi.