O‘ZBEK TILIDA MAZA-TA’M IFODALOVCHI LEKSEMALAR. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: O‘zbek tilida maza-ta’m ifodalovchi semalarni asosan sifat so‘z turkumi doirasida uchratamiz, aksasriyat hollarda esa maza-ta’m ifodalovchi birliklar ko’chma ma’noda ishlarilib atoqli otga aylanish holatlarini ham uchratamiz. Ushbu maqolada o‘zbek tilida maza-ta’mni ifodalovchi birliklar haqida fikir yuritilgan va misollar orqali yoritib berilgan.