HIKOYA JANRGA XOS LINGVOPOETIK XUSUSYATLATLAR TALQINI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya Ko‘pincha badiiy asarning tilga oid xususiyatlari lingvistlar tomonidan o‘rganiladi. Badiiy matn alohida poetik tizim bo‘lganligi sababli uning strukturasi badiiylik mezon va qonuniyatlari asosida yuzaga keladi. Shu boisdan badiiy asar tili bir semasiologik tizimdan boshqa bir semasiologik tizimga o‘tadi. Maqolada Shukur Xolmirzayev, Erkin A’zam, Nazar Eshonqul hikoyalari asosida hikoya janrga xos lingvopoetik xususyatlatlar tahlil qilingan.