ZAMONAVIY HIKOYACHILIKDA BADIIY TASVIR VOSITALARI VA BADIIY TIL XUSUSIYATLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya Adabiyotshunoslikning lirik va epik ijod namunalarida badiiy tasvir vositalari u yoki bu darajada (ozroq yoxud ko‘proq) qo‘llanib kelinmoqda. Maqolada Shukur Xolmirzayev, Erkin A’zam, Nazar Eshonqul hikoyalari asosida hozirgi davr milliy nasrida nisbatan faol qo‘llanilayotgan tasbeh, kontrast kabi badiiy san’atlar qo‘llanilganligi haqida fikr yuritilgan: