FIZIKA FANIDA VIRTUAL LABORATORIYA MASHG'ULOTLARINING AHAMIYATI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqolada virtual laboratoriya mashg'ulotlarining fizika ta'limidagi ahamiyatini o'rganamiz. Biz virtual laboratoriyalar stolga olib keladigan turli afzalliklarni ko'rib chiqamiz, ularning fizika tushunchalarini chuqurroq tushunishga yordam berish, talabalarning faolligini oshirish va talabalarni virtual ilmiy ilovalariga tayyorlashdagi ahamiyatini ta'kidlaymiz. Virtual laboratoriya mashg'ulotlarining fizika ta'limiga ta'sirini o'rganish orqali biz virtual laboratoriyalar fiziklar va olimlarning keyingi avlodini shakllantirishda muhim rol o'ynashini ta'kidlamoqchimiz.