ФАВҚУЛОДДА ВАЗИЯТЛАРНИ ОЛДИНИ ОЛИШДА МАМЛАКАТЛАР ЎРТАСИДА ҲАМКОРЛИК МАСАЛАЛАРИ (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация Мақолада Марказий Осиё мамлакатларида бўлиши мумкин бўлган табиий ҳодисалар, уларнинг оқибатлари, фавқулодда вазиятларни бартараф этиш учун ҳамкорликда илғор технологиялар ва муҳандислик-техник воситаларни ишлаб чиқиш ҳамда жорий этиш, фавқулодда вазиятлар мониторингини олиб бориш ва уларни прогнозлаштириш тизимларини яратиш ва ривожлантириш марказий осиё мамлакатларининг асосий вазифалари ҳисобланиши ва долзарблиги келтирилган.