IMS MULTIMEDIA ALOQA TIZIMI VA UNING MANTIQIY VAZIFALARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annontatsiya: Ushbu tezis zamonaviy simsiz aloqa tarmoqlari kontekstida IP multimedia quyi tizimi (IMS) va uning mantiqiy funktsiyalari haqida umumiy ma'lumot beradi. 3GPP tomonidan ishlab chiqilgan IMS arxitekturasi standartlashtirilgan va kengaytiriladigan formatda IP tarmoqlari orqali multimedia xizmatlarini taqdim etishga qaratilgan. IMS ning mantiqiy funktsiyalari uchta qatlamga bo'linadi: amaliy qatlam, sessiyalarni boshqarish qatlami va transport va oxirgi qatlam. Xulosa IMS ning asosiy xususiyatlari, jumladan xizmat ko'rsatish sifati (QoS), moslashuvchan zaryadlash mexanizmlari va integratsiyalashgan xizmatlarni qo'llab-quvvatlashni ta'kidlaydi. Shuningdek, u IMS ning mobil tarmoqlarda multimediya aloqalarining ortib borayotgan talablarini qondirish uchun standartlashtirilgan interfeyslari va kengaytirilishi bilan kelajakka tayyor arxitektura sifatida muhimligini ta'kidlaydi. Umuman olganda, IMS multimedia aloqa tizimi mantiqiy funktsiyalari bilan IP tarmoqlari orqali real vaqt rejimida keng ko'lamli multimedia xizmatlarini taqdim etish uchun ishonchli va moslashuvchan asosni tashkil qiladi.