ELLIPTIK EGRI CHIZIQLAR KRIPTOGRAFIYASINING UMUMIY FUNKSIONAL AHAMIYATI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
So`nggi yillarda ochiq kalitli kriptotizimlarning paydo bo`lishi rivojlanayotgan axborot texnologiyalari bilan birgalikda matematikaning bir nechta yangi sohalari ham ochildi.Zamonaviy kriptografiyaning eng istiqbolli vositalaridan biri elliptik egri chiziqlardan foydalanish kirib kela boshladi.Bu nafaqat matematiklar orasida, balki yangi kriptotizimlar bilan shug`ullanuvchi muhandislar, axborot xavfsizligiga ma’sul shaxslar, idora xodimlari va kompyuter olimlari tomonidan ham yangi qiziqish uyg`otdi.