OROL DENGIZINING EKOLOGIK HOLATI, BUGUNGI KUNDA OROLBO‘YIDA QILINAYOTGAN ISLOHOTLAR (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Hozirgi biz yashab turgan dunyoda yildan-yilga global ekologik muammolar ortib bormoqda. Jumladan, million yillik muzliklarning erishi, havoning issig‘ligi ortishi, dengiz sathining kotarilishi va mizning mintaqamizdagi orol dengizining qurishi va uning ekologik va tibbiy muammolarni ortishiga sabab bo‘lmoqda.