MARKAZIY OSIYONING TABIIY GEOGRAFIYASI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Markaziy Osiyo geografiyasini o'zlashtirish jarayonida amalga oshiriladigan masalalar, Markaziy Osiyo aholisining joylashishidagi asosiy qonuniyatlar va sabablar, Iqtisodiyotining asosiy tarmoqlari va hududlar bo'yicha joylashishidagi muammolar, Markaziy Osiyoda joylashgan har bir davlat geografik sharoitining asosiy xususiyatlari bo‘yicha savollarga to’loqonli javob berilib. Fanning mazmuni, mohiyati, va vazifalari va Markaziy Osiyo sharoitining asosiy xususiyatlari, yer yuzasining tuzilishi, iqlimi, ichki suvlari, organik dunyosi, aholisi va iqtisodiyot tarmoqlariga doir ko’plab ma’lumotlar topib,Markaziy Osiyoning tabiiy va ma’muriychegaralarini haqida ko’plab bilimlar maqolada yoritilib beriladi.