ODAM ANTRAPOLOGIYASINING SHAKLLANSHIDAGI FALSAFIY NAZARIYALAR (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada uzoq yillardan beri turli soha olimlari tomonidan bahs munozaralarga sabab bo‘lgan odamning kelib chiqishi masalasi yuzasidan mulohazalar yuritiladi. Insonning kelib chiqishi haqida juda ko‘p farazlar mavjud va ulardan yagona to‘g‘risini tanlash mumkin emasligi ham inobatga olinib, har bir farazlar ustida to‘xtalib o‘tilgan. Maqolada, ayniqsa, inson antropologiyasi shakllanishi to‘g‘risida falsafiy qarashlarga alohida e’tibor qaratiladi. Insonning evalutsion rivojlanishidagi turli bosqichlarda boshqa turlar bilan aloqadorligi hamda bunga nisbatan olimlarning turli qarashlari ushbu maqoladan o‘rin oladi