KUZGI BUG‘DOY YETISHTIRISHDA QO‘LLANILGAN SHOLI POXOLI, MAHALLIY VA MA’DAN O‘G‘ITLAR MEYORLARINING IQTISODIY SAMARADORLIGI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kuzgi bug‘doy parvarishida qo‘llanilgan sholi poxoli, mahalliy va mineral o‘g‘itlar meyorlarining iqtisodiy samaradorligi bo‘yicha tadqiqot natijalari bayon etilgan. Unga ko‘ra, kuzgi bug‘doyga sholi poxoli bilan birga 20 t/ga go‘ng hamda ushbu fonda mineral o‘g‘itlarning N100P75K50 kg/ga meyorlari orqali oziqlantirish hisobiga 73,4% rentabellikga erishish mumkinligi aniqlangan.