TABIATNI MUHOFAZA QILISH BORASIDA EKALOGIK TA'LIM - TARBIYANING YO'LLARI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Tabiatning ekologik barqarorligi, turg'unligi va uning tabiiy qonunlarining buzilishiga tabiatning kelajakdagi ekologik holati qanday bo'lishini oldindan ko'ra bilmaslik, sabab bo'ldi. Buning negizida ekologik ta'lim-tarbiya yetishmovchiligi turibdi. Ekologik ta'lim-tarbiya - tabiat va jamiyat 'rtasidagi doimiy birlik, tabiiy qonuniyatlarni o'rganish.