UMAR HAYYOMNING ASARLARIDA MAʼNAVIY SHAXS KAMOLOTI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola buyuk faylasuf olim Umar Hayyom ta’lim tarbiya borasida ilmiy va falsafiy qarashlari haqida fikr yuritilgan. Maqolada Umar Hayyyomning asarlari, risolalari, ruboiylari tahlil qilinib, ularning hozir kunda dolzarbligini yoʻqotmagan va muhim ahamiyatga molik fikrlari, falsafiy qarashlari yoritilgan.