MUHAMMAD SODIQ QOSHGʻARIYNING PEDAGOGIK QARASHLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada oʻzida shaxs va uning tarbiyasini yoʻlga qoʻyish masalalarini aks ettiruvchi asarlarini va pedagogik bilimlarini yarata olgan tarixchi, tilshunos, olim va adib Muhammad Sodiq Qoshgʻariyning ta'lim tarbiyaga oid qarashlari, tasavvuf ta’limoti rivojiga qoʻshgan hissasi hamda pedagogik qarashlari haqida mulohaza yuritiladi.