НЎХАТНИ “ЗУМРАД” НАВИДА УРУҒ ЭКИШ МУДДАТЛАРИ ВА ОЗИҚЛАНТИРИШ МЕЪЁРЛАРИНИ ИЛДИЗ ТИЗИМИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ ВА ТУГАНАК БАКТЕРИЯЛАР ТЎПЛАШИГА ТАЪСИРИ (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация: Маълумотларга кўра, адирли ва тош шағалли тупроқларда нўхат ўсимлигини униб чиқиши ва ўсиб ривожланиши албатта унинг унумдорлигига боғлиқдир. Экологик омиллар харорат, тупроқ намлиги, иқлим шароитлари ва ёруғликнинг етарли бўлиши эса хосилдорлик гаровидир.