XVII-XVIII АСРЛАРДА ФРАНЦУЗ АДАБИЙ ЭРТАГИ. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
АННОТАЦИЯ Ушбу мақолада биз француз адабий эртагининг тақлидчилик анъанаси хусусиятларини кўриб чиқилган. Эртагчиларнгининг эртаглари хақида сўз юритилган. Халқ эртакларига қизиқиш бадиий адабиётда романтизм оқими билан бирга пайдо бўлдида маьлумот берилган. Шунинг дек мақолада ўтган давр француз адабий эртаги ривожланишининг ўзига хос якуни сифатида эртакчилар айтиб ўтилган.