SUG'URTA TASHKILOTLARINI SOLIQQA TORTISHNING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI:XALQARO TAJRIBA. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Sug'urta tashkilotlarini soliqqa tortish murakkab va ixtisoslashgan soha bo'lib, o'ziga xos mulohazalar va qoidalarni o'z ichiga oladi. Moliyaviy xizmatlar sanoatining asosiy ishtirokchilari sifatida sug'urta kompaniyalari boshqa biznes turlariga nisbatan qo'llaniladigan soliq qoidalaridan farq qiladigan aniq soliq qoidalariga duch kelishadi. Sug'urta tashkilotlari uchun soliqqa tortishning o'ziga xos xususiyatlarini tushunish soha mutaxassislari va siyosatchilar uchun sektorda muvofiqlik va samarali faoliyatni ta'minlash uchun juda muhimdir.