“GIDROBAK-SOVITGICH” TIZIMI SAMARALIGINI BAHOLASH MEZONLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Boshqarish pallasida yo‘qolgan energiya issiqlikka aylanib, ishchi suyuqlikning haroratini oshiradi, bu uning yopishqoqligini pasaytiradi, oqish oqimini oshiradi va o‘z navbatida qochqin energiyasining qo‘shimcha yo‘qolishi tufayli haroratning progressiv o‘sishi bilan birga keladi.