TA’LIM JARAYONIDA O’QUVCHILARNI RAG’BATLANTIRISH ORQALI ULARNING INTELLEKTUAL SALOHIYATLARINI OSHIRISH. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola o`quvchilarning ta'lim jarayonida intellektual salohiyatini oshirishda rag'batlantirishning hal qiluvchi rolini o'rganadi. Turli adabiyot manbalarini o'rganish va sifatli tahlil usullarini qo'llash orqali o`quvchilarga to'liq bilim qobiliyatiga erishish imkoniyatini beradigan qo'llab-quvvatlovchi muhitni rivojlantirishning ahamiyatini ochib beradi. Natijalar rag'batlantirishning ilmiy yutuqlarga, o'z-o'zini samaradorlikka va umumiy intellektual o'sishga ijobiy ta'sirini ta'kidlaydi. Muhokama o'qituvchilar uchun amaliy strategiyalarni o'rganadi va o`quvchilarning faolligini optimallashtirish va ta'lim sharoitida rag'batlantirish madaniyatini rivojlantirish bo'yicha tavsiyalar bilan yakunlanadi.