ABULQOSIM FIRDAVSIYNING "SHOHNOMA" ASARIDAGI "RUDOBA" VA "SUDOBA" OBRAZINING TALQINI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada Abulqosim Firdavsiyning “Shohnoma” asaridagi ayol obraz xususiyati ko’rib chiqiladi. Ayol obrazi musbat va manfiy obrazlarga bo’lish tamoyillari yuzaga keladi. Rudoba obrazi ham oshiq va ham ona sifatida tahlil qilinadi. Sudoba obrazining manfiy xususiyatlarini to’laligicha ochib berish imkoniyati yaratiladi.