JADIDCHILIK HARAKATI VA UNING MADANIY HAYOTDAGI O`RNI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya:; XIX asarning ikkinchi yarmidan boshlab Turkistonda ma`rifatparvarlik harakatining vujudga kelishi; Jadidchilik harakatining boshlanishi va faoliyatining asosiy maqsad va yo’nalishlari; O’rta Osiyoda jadidchilik harakatining vujudga kelish shart-sharoitlari; Turkistonda jadidchilik harakatining yirik namoyondalari; Jadidlar harakatining milliy xususiyatlari ; Jadidlarning milliy ozodlik yo`lidagi kurashlari; XIX asarning ikkinchi yarmidan boshlab Turkistonda jadid maktablarining ochilishi va yangi darsliklarning yaratilishi ; XX asr boshlariga kelib Toshkent, Samarqand, Buxoro, Farg‘ona shaharlarida o‘nlab jadid usulidagi maktablarning ochilishi va namoyondalari; Turkiston o’lkasida teatrlarning tashkil etilishi; Jadidlarning milliy gazeta va matbuotlarga asos solishi