SHARQ CHINORI (PLATANUS ORIENTALLUS L) KO‘CHATLARINI PARVARISHLASH BO‘LIMIDA O‘STIRISH (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
О‘zbekiston Respublikasining “О‘rmon tо‘g‘risida” gi qonunida mamlakatimizda о‘rmonlarni saqlash, himoya qilish ularning maydonlarini kо‘paytirish, xosildorligini oshirish va himoya hususiyatlarini kuchaytirishni e’tiborga olgan holda, bu muammolarni yechishda sun’iy о‘rmonlar, tez о‘suvchi daraxtlar plantatsiyalari, ihota daraxtzorlari barpo etishni rivojlantirishni yanada yuqori pog‘onaga kо‘tarishni talab etadi