KOGNITIV TILSHUNOSLIKDA FREYM VA SSENARIYLARNING O‘RGANILISHI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada kognitiv tilshunoslik sohasining paydo bo‘lishi, ushbu sohaning muhim elementlari bo‘lgan freym, ssenariy va konsept tushunchalarining ingliz va o‘zbek tillaridagi ifodasi va qo‘llanilish masalalari o‘rganib chiqildi. Ushbu sohada ish olib borgan ko‘plab tilshunos olimlarning izlanishlari va xulosalai tahlil qilingan.