FORMAL GRAMMATIKA (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda formal grammatika va uning turlari, shu bilan birga formal til nazaryasi haqida aytib o’tilgan. Ya’ni formal grammatika deganda o‘zi nimani tushunamiz. Formal grammatika bilan formal til nazariyasi qanday bo‘g‘liqligga ega degan savollarga javob topamiz.