XUSUSIY TADBIRKORLIK TUSHUNCHASI VA UNI RIVOJLANTIRISH BO’YICHA NAZARIYALAR (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Xususiy tadbirkorlik – bu jismoniy yoki yuridik shaxslar tomonidan o‘zlarining mulkiy mablag‘lari, tashabbuslari va mas’uliyati asosida tashkil etiladigan hamda foyda olishga qaratilgan faoliyat turi. U iqtisodiy faoliyatning asosiy shakllaridan biri bo‘lib, erkin bozor iqtisodiyoti tizimida muhim o‘rin egallaydi.