PSIXOLOGLARNING PROFESSIONAL RIVOJLANISHIDA SUPERVIZIYA VA MENTORLIK TIZIMINING ROLI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola psixologlarning professional rivojlanishida superviziya va mentorlik tizimining ahamiyatini o‘rganadi. Superviziya jarayoni psixologlarga o‘z ishlarini tahlil qilish, kasbiy qiyinchiliklarni bartaraf etish va etik masalalarni muhokama qilish imkonini beradi. Bu, o‘z navbatida, xizmat ko‘rsatish sifatini oshiradi. Mentorlik esa yangi psixologlarga tajribali mutaxassislarning bilim va tajribalarini o‘rganish, motivatsiyani oshirish va professional tarmoqlarni kengaytirishga yordam beradi. Maqola, shu jarayonlarning psixologlarning o‘z-o‘zini rivojlantirishdagi roli va umumiy kasbiy muvaffaqiyatga qo‘shgan hissasini ta’kidlaydi. Natijada, superviziya va mentorlik tizimlari psixologlarning sifatli xizmat ko‘rsatishi uchun zaruriy omil hisoblanadi.