PROFESSIONAL PSIXOLOGLARNING RIVOJLANISH MASALALARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda professional psixologlarning rivojlanish masalalari o‘rganilgan. Psixologning professional rivojlanishi shaxsning kognitiv, emotsional, ijtimoiy va axloqiy o‘sishini ta'minlash bilan chambarchas bog‘liq. Tezisdagi tahlil, psixologning kasbiy malakasi va bilimlarini takomillashtirish, yangi psixoterapevtik yondashuvlarni o‘rganish, etik va axloqiy masalalarni hisobga olish kabi jihatlarni o‘z ichiga oladi. Shuningdek, psixologik salomatlik va stressni boshqarish, o‘zini qo‘llab-quvvatlash, hamda kasbiy identifikatsiya muhim masalalar sifatida ko‘rib chiqilgan. Rivojlanish psixologiyasi doirasida yangi ilmiy izlanishlar, texnologiyalar va metodologiyalar orqali psixologlar tomonidan qo‘llaniladigan yondashuvlar va usullarni takomillashtirish zarurligi ta'kidlanadi. Ushbu tezis psixologlarning o‘zgaruvchan ijtimoiy va psixologik sharoitlarga moslashishiga yordam beruvchi asosiy yo‘nalishlarni ko‘rsatadi.