AN’ANAVIY CHOLGʻULARNING QAYTA MODIFIKATSIYALASHUVI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqolada an’anaviy cholg‘u ijrochiligining yillar davomida modifikatsiyalashuvi va taraqqiyoti xususida, XX asrning boshlarida A.Petrosyans tomonidan cholg‘u asboblarini takomillashtirga kirishgani, Usta Usmon Zufarov dutor cholg‘usini takomillashtirib ijro imkoniyatlarini kengaytirgani to‘g‘risida so‘z boradi.