MA’LUMOTLAR BAZASINING SOHALARDAGI O’RNI VA XORIJIY DAVLAT UNIVERSITETLARIDA QO’LLANILISHI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ma'lumotlar bazasi fani butun dunyo bo'ylab kompyuter fanlari va axborot texnologiyalari (AT) dasturlarining markaziy qismidir. Jahon universitetlari ma'lumotlar bazalari tizimlari bo'yicha turli darajadagi dasturlarni taklif qilmoqda. 2020-2024 yillar davomida ma'lumotlar bazasi fanining jahon universitetlaridagi o'qilish darajasi haqida aniq statistikani topish qiyin bo'lishi mumkin, ammo bu mavzuga oid asosiy tendensiyalar va ma'lumotlarga asoslanib umumiy tasavvur berish mumkin.