TALABALARNI DISTRUKTIV G’OYALARDAN HIMOYALASHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYAMazkur tezis talabalarni destruktiv g‘oyalar va salbiy ijtimoiy ta’sirlardan himoya qilishning pedagogik-psixologik xususiyatlari o‘rganiladi. Asosiy maqsad – o‘quvchilarning shaxsiy salohiyatini rivojlantirish, ularda tanqidiy fikrlash ko‘nikmasini shakllantirish va salbiy ta’sirlarga qarshi immunitet hosil qilishdir. Shuningdek, talabalar ongida ijobiy qadriyatlarni shakllantirishda psixologik yondashuv va ta’lim metodlarining samaradorligi tahlil qilinadi.