TALABA YOSHLARGA “O’ZBEKISTONNING ENG YANGI TARIXI” FANINI O’QITISHNING DOLZARB AHAMIYATI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Azal-azaldan yurtimiz jahon sivilizatsiyasining ajralmas bir qismi sifatida yaxlit bir geografik hudud tarixning turli bosqichlarida turli-xil qabilalarning migratsiyasi, bu hududdagi dastlabki shahar-davlatlarning paydo bo’lishidan tortib to bugungi zamonaviy davlatchiligimizga qadar nechalab tarixiy voqea-hodisa: o’zaro urush-qirg’inbarotlar, islom renessanisi, gullagan imperiyalardan davlat-u xonliklarning tanazzuli kabi tarixiy jarayonlar tariximiz zarvaraqlaridan o’chmas joy oldi.