RESPUBLIKA QISHLOQ XO‘JALIGIDA O‘RMON FONDI YERLARIDAN FOYDALANISHDA DAVLAT-XUSUSIY SHERIKLIK MEXANIZMINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: O‘rmon fondi yerlari alohida ekologik axamiyatga ega bo‘lib, o‘rmon bilan qoplangan, shuningdek, o‘rmon bilan qoplanmagan bo‘lsa ham, o‘rmon xo‘jaligi ehtiyojlari uchun berilgan yerlardir. O‘rmon fondi yerlarining 2022 yilning 1 yanvar xolatiga O‘zbekiston Respublikasi o‘rmon fondi yerlarining umumiy maydoni 11,998 mln. gektarni yoki jami respublika yerlarining 26,5 foizini tashkil qiladi.