MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTLARDA INKLYUZIV TA'LIMNI RIVOJLANTIRISH. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Maktabgacha ta'lim tashkilotlarida inklyuziv ta'limni rivojlantirish bugungi kunda ta'lim tizimining muhim yo'nalishlaridan biriga aylangan. Inklyuziv ta'lim, barcha bolalarning, shu jumladan, maxsus ehtiyojlari bo'lgan bolalarning ham ta'lim olish imkoniyatlarini ta'minlashga qaratilgan yondashuvdir. Bu yondashuv, bolalarning individual xususiyatlarini inobatga olgan holda, ularni bir xil ta'lim muhitida o'qitish va tarbiyalashni nazarda tutadi. Maktabgacha ta'limda inklyuziv ta'limni rivojlantirish, nafaqat maxsus ehtiyojlari bo'lgan bolalarning ta'lim olish imkoniyatlarini kengaytiradi, balki barcha bolalarning bir-biriga nisbatan hurmat va tushunishni rivojlantiradi.