MINTAQAVIY FARQLAR VA INVESTITSIYANING IQTISODIY RIVOJLANISHNI MUVOZANATLASHDAGI ROLI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Anotatsiya: Maqolada hududiy farqlarni kamaytirishda investitsiyalarning iqtisodiy rivojlanishni muvozanatlashdagi roli yoritilgan. Investitsiyalarning kam rivojlangan hududlarda infratuzilmani rivojlantirish, yangi ish o‘rinlari yaratish va aholining turmush darajasini yaxshilashga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilingan.