P – N O’TISHLI GETEROSTRUKTURALAR (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Bugungi kunda energetika va ekologiya muammolari insoniyat oldida turgan eng muhim muammolardan biri bo’lib turibdi. Bu sohadagi keyingi rivojlanish, taraqqiyot abatta qayta tiklanadigan va muqobil energiya manbaalarini qidirib topishdan iborat. Bu sohada p-n o’tishli yarimo’tkazgichlarga asoslangan quyosh energiyasini elektr energiyasiga aylantirish sohasidagi ilmiy- tadqiqot ishlari muhim ahamiyat kasb etadi. Bu esa mavzuning dolzarbligini belgilaydi.