XIX ASRNING 80-YILLARI O‘RTALARI - XX ASR 30-YILLARI BOSHLARIDA O‘ZBEKISTON HUDUDIDA ANTIK DAVR SHAHARLARIDA ARXEOLOGIK IZLANISHLAR NATIJALARI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasi hududlarida turli nomdagi arxeologiya ekspeditsiya va guruhlari qadimshunoslari rahbarligida aholi tomonidan qoldirilgan madaniy-meros obyektlarida keng qamrovli tarzda olib borilgan arxeologik izlanishlar natijasida olingan ashyolar antik dunyosi jamiyatida kechgan ijtimoiy-iqtisodiy munosabatlar va etnik-madaniy jarayonlarni yoritishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada XIX asrning 80-yillari o‘rtalari - XX asr 30-yillari boshlarida O‘zbekiston hududida antik davr shaharlarida arxeologik izlanishlar natijalari ko‘rib chiqilgan.