SANOAT KORXONALARINI SOLIQ NAZORATINI TASHKIL ETISHNING MASALALARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida soliq tekshiruvlarini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalarni ishlab chiqish masalalari yoritilgan. Soliq qonunlari va buxgalteriya hisobi standartlaridagi o‘zgarishlar tufayli shaffoflikni ta’minlash va real vaqt rejimida soliq ma’murchiligi tomonidan muvofiqlikni va ma’lumotlarga yo‘naltirilgan auditni osonlashtiradigan xavflarni va soliq risklarini strategik jihatdan boshqarish O‘zbekiston Respublikasining yangi Soliq Kodeksiga kiritilgan soliq auditi normasining mohiyati keltirib o‘tilgan.